LiftDe gezamenlijke verenigingengaan naar seniorvriendelijke ziekenhuizen in de buurt. Het beste is natuurlijk om op zoek te gaan naar een ziekenhuis met een keurmerk, deze ziekenhuizen zijn namelijk getest op 14 verschillende kwaliteitscriteria. Er zijn voldoende ziekenhuizen die het keurmerk al hebben gekregen, de ziekenhuizen die op dit moment nog niet voldoen aan de keurmerken kunnen het dus ook niet meer krijgen maar hebben in ieder geval een lijst met criteria waar ze aan kunnen werken.

De belangrijkste 3 punten zijn als volgt:

1. Je hebt als senior een aanspreekpunt waarmee je alle zorg en afspraken kan regelen.

2. De nazorg die eventueel nodig is na ontslag van het ziekenhuis.

3. En natuurlijk de goede zorg voor kwetsbare senioren

Beoordeling

Of een ziekenhuis aan de criteria voldoet van het keurmerk, word beoordeeld door het ziekenhuis zelf op basis van zelfevaluatie.

De cliëntenraad van het ziekenhuis speelt natuurlijk een belangrijke rol in zelfevaluatie. Zo gebeurt de beoordeling van de toegankelijkheid, inrichting en gastvrijheid van het ziekenhuis volledig door de cliëntenraad (op basis van een checklist).

Om het keurmerk te verdienen moet het ziekenhuis voldoen. Daarbij zijn er criteria die verplicht zijn en dat zijn de volgende punten:

1. De nazorg

2. De beschikbaarheid van een team