ScootmobielNederlandse ziekenhuizen besteden steeds meer aandacht aan oudere patiënten. Een aantal ziekenhuizen loopt hierin voorop. Zij hebben het keurmerk ‘Seniorvriendelijk Ziekenhuis’ ontvangen. Om collega-ziekenhuizen te inspireren ook senior-vriendelijk te worden zijn goede voorbeelden in een handleiding beschreven.

In deze handleiding vindt u een aantal inspirerende voorbeelden van ziekenhuizen waarin zij laten zien hoe zij in het ‘groot’ en in het ‘klein’ de zorg voor oudere patiënten verbeterd hebben.

De voorbeelden zijn door de ziekenhuizen zelf aangeleverd bij de projectorganisatie en door Vilans voor ons op een rij gezet. Het Keurmerk wordt verleend aan de hand van 15 kwaliteitsaspecten, die u hier kunt vinden. In deze handleiding zijn de voorbeelden per aspect gegroepeerd.

Het document met goede voorbeelden is een groeidocument. Dit betekent dat er altijd ruimte is om het verder aan te vullen met goede voorbeelden. Daar kunt u ons bij helpen. Heeft uw ziekenhuis een goed voorbeeld dat u met anderen wilt delen? Dan kunt u deze via onze website uploaden door op onderstaande groene button te klikken.

Het doel van deze handleiding is om alle ziekenhuizen in Nederland te inspireren en te stimuleren aan de slag te gaan om een ziekenhuisopname voor oudere patiënten optimaal te laten verlopen. Doe er uw voordeel mee!